11 May, 2011

Bandung - Day 1 Shopping kat Pasar Baru & FO Jalan Riau ..

pasar baru
Ini view dari depan pasar baru... Pasar ni ade 8 lantai ye..
Klo nak tawaf semua lantai memang x cukup sehari laa...
aku pon x pusing semua..sempat pegi lantai 3,4,5 je kot..
coz kat ctu ade jual kain ela yg murah nak mampS!!..
blouse, skirt, kain batik,telekong, pakaian nak pi Haji,
baju kebaya kerawang,baju renang muslimah, office suits..semua pon ade..
Harga jauh lebih berganda murahnye =)

Sampai je kami trus naik lantai 6..Lunch kat food court..
mula-mula tu mcm culture shock jap coz ramai gle org dtg kata kita suro beli menu derang..
last skali kami amik menu Gurame ape tah..RP50,000 for 2pax..
lapar nye pasal belasah jer..than solat kat rooftop lantai 8...

ni laa rupa masakan Gurame nye...

Misi first day di Pasar Baru nak cari baju tuk parents n MIL aku..
So dpt la kami sambar selai jubah dan sepasang jubah seluar tuk MIL..
tuk die bwk pi Mekah.. insyaALLAH tahun ni die pi haji..
klo compare ngn Malaysia..price kat sane jauh lbey murah..
kat sane leh dpt dlm RM50-RM70 je..berbaloi..kualiti pon baik!
pastu beli baju tuk parents aku sorang sepasang..
than aku sempat sambar 2 pasang kain cotton..cotton bersulam ngn cotton swiss..
cotton sulam ni klo kat JAKEL ade yg semeter je dah more than RM100..
kat sane 4meter leh dpt below RM100 =) sangat suke..hehe

lepas pi pasar baru, trus shoot gi Jalan Riau..
kat sane kta org gi FO Heritage, The Summit  & Cascade..
kat cni sambar 2,3 helai jer baju tuk pakai esoknye..
Maybe badan dah penat sgt..mood nak belek pon xde...

First nite dinner kat Restoran Nasi Padang Sederhana Jalan Setiabudi..
Makanan ok laa sedap..RP79000 2pax..restoran ni sebelah Rumah Mode jer..
lepas dinner kami balik hotel jalan kaki jer..xoxox..
Abis terbakar berkilo-kilo kalori gue!!
jeans pon sampai loose...hahahahha
Kota Bandung view from rooftop Pasar Baru

kepadatan bangunan di Bandung

Opss!!! mane dtg pix nih???

ok ni nak sambung sketsa camera...
hubby aku dah dah frust gle gear die tertinggal..=(

tapi dgn kebijaksanaan wife terchenta nih..aku ber kata padanye..
me : cer abg google kot leh sewa kamera??
ni je option yg aku ade coz nak beli baru sgt x logik laa..
harga kamera bkn mcm harga baju woo..

suami ku pon trus menggunakan khidmat encek Google BB nye...
than..die pon berkata...
suami : Ade laa..550d RP200,000 sehari..
aku pon terus tgk nota currency converter aku..RM70..
Me : ok la..*nada ceria..gumbira..berbangga*
esok nye terus kta org pi kedai Humanika ni kat Jalan Sunda...
sewa CANON 550D for 2 days...
melayang RM140..lalalalalalala *Pura²SedapkanHati*

to be continue....

3 comments:

  1. hai salam perkenalan... :-)tak sabar nak tunggu entry seterusnya hehe... wah ada sewa kamera ye kat sana... ok la tu atleast ada la gak gmbr kan kalau tak rasa cam rugi la pulak :-)

    ReplyDelete
  2. Yatt my pleasure..=)
    nak update next entry xde mse lagi..hehe..
    kat BANDUNG org pandai wat duit.. kdg² kta kat cni x terpikir pon..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...