06 December, 2010

Sakti Cinta| Anita Aruszi ~ Review

Hanya ada satu cinta didalam jiwa setiap insan
dan cinta akan hadir jika kau melihatnya!
Dina Azura dan Diazey Hafiz, mereka adik beradik tapi Diazey sering bersikap dingin dgn Dina..Sikap Diazey sering membuat Dina tertanya² kenapa die dilayan sebgitu sekali sehinggakan Diazey sanggup lari ke luar negara.. Bagi Dina, sekirnya peristiwa Diazey ingin memperkosanya membuatkan lelaki tu jauh, Dina dah lama memaafkan abgnya..

Alma Katherine ~ kehadirannya dalam hidup Dina dan Diazey telah membongkar byk rahsia tentang keluarga mereka.. Alma merupakan kenalan rapat mamanya yg telah lama terpisah dtg menjejak papa Dina untuk menuntut bela keatas kematian suaminya..

Tanpa diduga Dina dikejutkan dgn kenyataan yg begitu pahit untuknya..Ini bermula dgn penemuaan batu nesan bertulis nama Dina Azura..dia semakin keliru dgn status dirinya..Kenyataan yg dia bukan anak kepada mama dan papanye betul² menghempas jiwanye..siapakah dia sebenarnya?? 

Rupanya kedinginan Diazey selama ini bersebab..dia terlalu menyayangi Dina Azura.. Sayangnya pada gadis itu lebih dr segala-galanya..tetapi kerana hidup dgn pembohongan die terpaksa belajar melupakan Dina..

Dina pula selama ini menyangka yg die gile kerana jatuh cinta pandang pertama dgn abg sendiri .. dan ini lah sebabnya kenape Dina menolak cinta Johan anak kenalan papanya yg berusaha untuk memikatnya...

Alma yg selama ini kehilangan anaknya, dikejutkan dgn berita tentang Alyssa Helda yg masih hidup.. Dia juga x pernah menduga lelaki yg ingin diheret ke muka pengadilan itu bapa kepada Dina dan Diazey.. Akhirnya rahsia besar papa mereka terbongkar dan rahsia kehilangan anak Alma terungkai..Alyssa Helda adalah Dina Azura…

Jika Dina sayangkan abang, Dina harus pergi dengan mama.Selepas segalanya selesai disini, abang akan jemput Dina dan mama balik.Dan abang janji, kita takkan berpisah lagi selama-lamanya.. dan begini laa akhirnya sakti cinta mereka!!!

Cerita ni best...Klo nak bce cerita ni bley laa singgah blog kak nita... Sakti Cinta ni aku beli direct dari Anita Aruszi kat blog dia GedungNovella masa aku berpantangkan Anas last year.. Time tu aku bosan melampau laa berpantang 60 hari nasib baik bley beli novel  ni trus dari Kak nita time tu..Aku pon cepat je laa nak wat koleksi novel ke 2 nih..dan aku berasa bangga dengan diri sendiri kerana daa ada semua karya kak nita!!!zass

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...